Informatie

Wie zij wij

De speelotheek is een uitleencentrum voor speelgoed met als doel het uitlenen van goed en verantwoord speelgoed aan iedereen. De speelotheek bestaat uit een groep vrijwilligers en heeft zich verenigd in een vereniging. De vrijwilligers beheren het speelgoed voor de leden. Deze kunnen het speelgoed lenen en terugbrengen tijdens de openingstijden. De vrijwilligers doen ook mee aan acties om geld te verwerven voor de speelotheek. Daarvan kunnen onkosten betaald worden en kan nieuw speelgoed aangeschaft worden.

Voor wie zijn wij?

We richten ons met name op ouders of verzorgers en grootouders. Zij kunnen tegen een jaarlijkse betaling een abonnement nemen bij de speelotheek.

Wilt u lid worden van de speelotheek? Kom dan langs tijdens onze openingstijden, vul een inschrijfformulier in en neem direct speelgoed mee! Bekijk hier de tarieven.

Daarnaast richten we ons op scholen, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, gastouders en verwante instellingen. In hoofdstuk Abonnementen vind je meer informatie over de abonnementen die wij bij de speelotheek aanbieden. In hoofdstuk Speelgoedcategorieën vind je meer informatie over de verschillende speelgoedcategorieën.

Wat bieden wij?

Voor kinderen is spelen een belangrijke vorm van ontspanning. Bovendien is spelen essentieel voor hun ontwikkeling. Door te spelen leren kinderen hoe de wereld in elkaar steekt en verwerven ze kennis en vaardigheden. Maar speelgoed is duur en zeker �?goed’ speelgoed en/of aangepast speelgoed. Bovendien spelen kinderen soms maar een betrekkelijk korte periode met een bepaald soort speelgoed. Lenen is dan een prima alternatief. Door de speelotheek kunnen kinderen zonder hoge kosten met veel soorten speelgoed kennismaken. Dat is goed voor hun ontwikkeling en voor de ouders is het een prettige manier om te ontdekken met welk speelgoed hun kind graag speelt.

In de speelotheek vindt u speelgoed dat onderverdeeld is in verschillende categorieën: zintuiglijk materiaal, ontwikkelingsmateriaal, fantasiespeelgoed, constructiespeelgoed, bewegingsmateriaal, puzzels, gezelschapsspellen, muziekinstrumenten en verkleedkleren.